La policia espanyola, la de Guatemala i la dels Estats Units han evitat el suïcidi d'un menor català que era assetjat sexualment a través d'internet. En una gran operació policial internacional, s'han detingut dues persones que ciberassetjaven desenes de joves a tot el món.

Els dos arrestats contactaven amb els menors a través d'internet des de Guatemala i, després de guanyar-se la seva confiança, els sol·licitaven material pornogràfic de si mateixos. Amb el pas del temps, els joves havien d'enviar imatges més explícites, que els provocaven un estat d'angoixa que va portar un d'ells a manifestar la intenció de treure's la vida. Agents de la policia nacional el van localitzar en un municipi de la demarcació de Barcelona.

Els agents es van traslladar a la zona i van treballar fins a aconseguir localitzar-lo i evitar que se suïcidés.

El mateix dia, i un cop el menor protegit, es va informar la Fiscalia de Guatemala de la veracitat dels fets. Aleshores es va entrar al domicili de l'assetjador, que finalment eren dos, tot i que es van poder escapar. Encara van tornar a assetjar el nen i els pares ho van denunciar i aquest cop sí que van detenir els presumptes culpables.