La coalició àrab que lidera l'Aràbia Saudita va bombardejar l'agost passat un autobús ple d'escolars a la província de Saada, al nord del Iemen, un atac en el qual 26 menors d'edat van perdre la vida i 19 més van resultar ferits. Després de setmanes de mutisme, Riad va admetre l'«error» de l'enèsima operació que ha colpejat la castigada població civil entre crides d'organitzacions internacionals al cessament de la venda d'armes, inclòs el negoci de la indústria armamentística espanyola, i la investigació independent d'un «crim de guerra».

«Estava esmorzant quan vaig sentir l'esclat de la bomba i l'explosió. Tot el mercat va quedar sepultat per la pols. La gent corria i els nens estaven escampats per terra. N'hi havia de morts i altres agonitzaven» , recorda Tarash Ahmed, un veí de Dhahyan, un poble a 60 quilòmetres de la frontera saudita controlat pel grup rebel xiïta dels huties.

Algunes famílies ni tan sols van poder reunir les restes dels cossos dels seus éssers estimats. L'epicentre de l'atac va ser un autobús que s'havia aturat en una fruiteria per comprar aigua i en el qual viatjava una excursió escolar. La matança se suma a les que han sacsejat el país des que la coalició saudita va inaugurar la campanya de bombardejos al març de 2015. Des de llavors, més de 17.062 civils han mort i 10.470 han resultat ferits en una violència que ha destruït les escasses infraestructures de la nació més pobra de Golf Pèrsic i ha propagat malalties com el còlera o la diftèria.