Sis persones, entre ells tres turistes espanyoles, van morir en un accident de trànsit entre un camió i un minibús a Tanzània. El succés va tenir lloc a la regió d'Arusha i, a més de les turistes espanyoles, a l'accident van perdre la vida també un turista italià i dues persones més, fent un total de sis morts. Pel que sembla, el vehicle amb el qual van xocar hauria perdut els frens.

Les víctimes espanyoles són dues veïnes del municipi malagueny de Vélez-Màlaga i una altra d'Alhaurín de Torre. Després del sinistre, l'Ajuntament d'Alhaurín de la Torre va decretar un dia de dol oficial per la mort de Maria Victòria Aláez. L'alcalde, Joaquín Villanova, va expressar el seu condol per aquesta pèrdua.

«Estem consternats i sorpresos», va dir el regidor, que va anunciar que s'havia declarat un dia de dol, de manera que avui se suspendran els actes oficials i les banderes onejaran a mig pal. Victòria, infermera de professió, era una persona molt coneguda al municipi, especialment en l'àmbit esportiu. Pertanyia a l'Escola Municipal de Pàdel d'Alhaurín de la Torre i formava part també de la Lliga de Pàdel, on tenia moltes amistats.

Així mateix, el primer edil va explicar que «ens hem trobat aquest matí amb aquesta desagradable sorpresa per un accident maleït. Pel que sé, era una persona molt alegre, li encantava l'esport, l'aventura, la natura, les relacions humanes... Es notarà molt la seva absència», va assenyalar l'alcalde.

Les altres víctimes són María Belén Jiménez, veïna del nucli poblacional de Benajarafe; i Juana Jiménez, natural de Màlaga, però vivia a Torre del Mar, a Vélez-Màlaga, l'ajuntament de la qual va convocar un minut de silenci per a avui a les 12 del matí al consistori.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va afirmar que «si per alguna cosa s'han caracteritzat sempre les nostres Forces Armades és per un profund sentit solidari i d'humanitat quan ha estat necessari fer trasllats de persones malaltes o mortes».

«L'Exèrcit de l'Aire està disposat a fer qualsevol missió que pugui ajudar a repatriar persones ferides o mortes», va assenyalar, tot i que va concretar que no li constava que s'hagués sol·licitat aquesta ajuda.