La Delegada del Govern del Principat d'Astúries, Delia Losa, va afirmar que el conductor de l'autobús que es va estavellar contra una columna d'un viaducte a Avilés «també és una víctima, perquè no hi ha frenades que indiquin que pogués tenir un poder de reacció, de manera que tot fa indicar que va patir una indisposició, que determinaran els sanitaris».

«Si hagués tingut una distracció, hagués tingut capacitat de reacció, perquè els propis pivots que va anar arrossegant l'haguessin alertat en cas de distracció, el que indica que en aquell moment havia patit un problema de salut que li va fer perdre el control de l'autobús».

L'empresa ALSA, a la qual pertany l'autobús sinistrat dilluns a Avilés amb un balanç de cinc morts i 16 persones ferides, va manifestar que el conductor va rebre la qualificació d'apte en tots els reconeixements mèdics anuals que l'empresa facilita als seus treballadors i que són realitzats per serveis de prevenció independents, l'últim d'ells el passat mes d'abril de 2018. L'home, de 40 anys i amb set anys d'antiguitat a l'empresa, està ingressat en estat greu a l'UCI de l'Hospital Universitari Central d'Astúries després de ser intervingut quirúrgicament.

Dos ferits donats d'alta

Dues de les persones ferides en el greu accident d'autobús i l'estat de les quals era menys greu van ser donades d'alta a la tarda d'ahir. A la Unitat de Cures Intensives continuen ingressades quatre persones, totes amb pronòstic reservat (inclòs el conductor de l'autobús). Concretament, es tracta de tres dones i un home.