El pas pel Japó del tifó Jebi, un dels més potents en les darreres tres dècades, va causar almenys sis morts. L'arribada del tifó va provocar el tancament de l'aeroport de Kansai, que es troba inundat. L'aeroport, un dels principals nusos de transport del país, va haver de suspendre les seves operacions de manera indefinida, i nombrosos avions van quedar submergits fins a l'altura dels motors a causa de les inundacions.

Així mateix, el pas de Jebi va afectar el subministrament elèctric i les xarxes de comunicacions. Un total d'1,6 milions d'habitatges es van quedar temporalment sense electricitat a Osaka. Les autoritats japoneses van recomanar a primera hora del dia que unes 300.000 persones abandonessin els seus habitatges davant l'arribada del tifó, que va agafar força de supertifó la setmana passada i que va provocar la cancel·lació de centenars de vols a tot el país.

Segons els experts, l'oest del Japó podria veure's afectat per fortes pluges i vents de fins a 216 quilòmetres per hora en les properes 24 hores. El camí que ha de seguir el tifó se situa al llarg de la zona afectada per intenses inundacions al juliol, que van deixar més de 200 morts a l'oest del Japó.