La ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar que avui parlararà al Senat «de tot allò relacionat» amb la paralització de la venda de 400 bombes a l'Aràbia Saudita, que podria desembocar en la cancel·lació del contracte amb l'empresa Navantia per a la construcció de cinc corbetes per a aquest mateix país, i va transmetre un missatge de «tranquil·litat total». Robles va considerar que pel que fa a aquest tema «les coses s'han desbordat una mica» i va insistir a demanar «tranquil·litat».

En aquest sentit, la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, va assegurar divendres que el contracte de venda de les cinc corbetes a l'Aràbia Saudita «segueix en marxa» i va garantir que l'Executiu no el «posarà en risc» tenint en compte l'ampli volum d'ocupació que generarà a les drassanes de Navantia.

En tot cas, els treballadors de la factoria de Navantia a San Fernando (Cadis) tenen previst estudiar a partir d'avui un calendari de noves mobilitzacions a desenvolupar aquesta setmana davant la possible pèrdua del contracte amb l'Aràbia Saudita per a la construcció de cinc corbetes.

Així, avui està previst que se celebri una reunió del ple del comitè d'empresa, i demà hi haurà una assemblea general de treballadors per tal d'estudiar un calendari de mobilitzacions, que «podrien començar el propi dimarts», segons va explicar el president del comitè d'empresa de la drassana, Jesús Peralta, que va assegurar que les mobilitzacions començaran «aquesta mateixa setmana».