Una dona ha mort a Melide en explotar una olla exprés al seu domicili. Ha estat un familiar de la víctima qui, passats deu minuts de les 12:00 hores d'aquest migdia, ha alertat el 112 de Galícia.

Indicava que havia rebut la trucada del seu cunyat informant de l'explosió d'una olla exprés a l'habitatge (en un primer moment s'ha pensat que havia estat una bombona) i que era necessària assistència sanitària de manera urgent. També el marit de la víctima ha comunicat al 112 que la seva dona estava sola a l'interior de la casa unifamiliar quan han passat els fets.

Amb aquestes dades, el 112 ha posat de seguida en alerta el 061-Urgències Sanitàries i els Bombers d'Arzúa. Ha sol·licitat també la col·laboració dels agents de la Guàrdia Civil, Policia Local i dels efectius de Protecció Civil.

A causa de la gravetat de la situació, personal sanitari comunicava al 112 que l'helicòpter medicalitzat amb base a Santiago de Compostel·la també es desplaçaria fins al lloc tot i que, finalment, els professionals sanitaris només han pogut confirmar la mort de la dona.