Libertad Digital haurà de pagar 17.000 euros de multa per les declaracions que el locutor Jiménez Losantos va fer contra Alemanya el 6 d'abril, quan el tribunal alemany d'Schleswig-Holstein va rebutjar l'extradició de Carles Puigdemont i va descartar que hagués comès un delicte de rebel·lió. Així ho ha decidit la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) com a ens supervisor del mercat de la comunicació audiovisual.

La CNMC considera que en el programa 'Es la mañana de Federico' d'aquell dia, a esRadio, el periodista "va fer comentaris dins d'un discurs de queixa, protesta, humiliació i indignació", que "podrien ser considerats manifestacions susceptibles d'incitar a l'odi per raons de nacionalitat". Competència ha recordat que Libertad Digital podrà interposar directament un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la seva notificació.

La CNMC ha recordat, a través d'un comunicat, que la comunicació audiovisual no podrà incitar a l'odi o a la discriminació per raons de gènere o qualsevol circumstància personal o social" i que ha de "ser respectuosa amb la dignitat humana i els valors constitucionals".