El Ministeri de Defensa rus ha informat aquest dilluns que la base aèria de Hmeymim a Síria ha perdut la comunicació amb un avió militar IL-20, segons ha informat l'agència de notícies Sputnik.

"El 17 de setembre, cap a les 20.00 hores GMT, es va perdre la comunicació amb un avió rus IL-20 quan tornava a la base de Hmeymim i sobrevolava la Mediterrània a 35 quilòmetres de la costa siriana", ha afirmat el Ministeri en un comunicat .

En el comunicat, el Ministeri rus ha precisat que l'avió ha desaparegut dels radars durant un atac que van llançar quatre avions F-16 d'Israel contra objectius sirians a la província de Latakia.

Segons el Ministeri, en l'IL-20 es trobaven a bord 14 militars i de moment es desconeix la seva destinació. A més, en el mateix moment en què ha desaparegut, els radars russos han detectat llançaments de míssils des de la fragata francesa Alvèrnia, emplaçada al mar Mediterrani.

Estats Units, per la seva banda, creu que l'avió militar rus ha estat enderrocat inadvertidament per l'artilleria antiaèria del govern sirià, segons un funcionari nord-americà.

El funcionari, que ha parlat amb condició d'anonimat a l'agència de notícies Reuters, ha assenyalat que la teoria operativa del govern nord-americà era que les defenses sirianes van derrocar accidentalment a l'avió rus mentre disparaven contra míssils israelians.