L'any 2007, una dona de mitjana edat va morir d'un infart cerebral a Holanda. Havia decidit donar els seus òrgans, així que els seus pulmons, el seu fetge, el seu cor i els seus ronyons van ser trasplantats a diferents malalts en llista d'espera. Totes les proves van ser correctes i cap va detectar rastre de cèl·lules tumorals al seu organisme. No obstant això, després del trasplantament, quatre dels receptors van desenvolupar un càncer de mama metastàtic l'origen del qual era la donant i tres d'ells van morir a causa de la malaltia.

L'organització Eurotrasplant va informar del cas el 2010, tot i que especialistes holandesos i alemanys han publicat ara un article científic sobre aquesta estranya transmissió. Segons assenyalen, es tracta del primer cas en el qual una donació transmet el càncer a quatre receptors.

La primera a desenvolupar càncer de mama va ser la dona de 42 anys que havia rebut els pulmons. Finalment, la pacient va morir i l'anàlisi del tumor va permetre comprovar que les cèl·lules malignes provenien de la donant. També van morir el 2013 i 2014 els pacients que havien rebut el ronyó esquerre i el fetge de la donant. En canvi, l'home de 32 anys que va poder seguir vivint gràcies al ronyó dret de la donant es va sotmetre a una extirpació de l'òrgan, va rebre teràpia contra el càncer i va aconseguir superar la malaltia. En tots els casos es va demostrar que el tumor provenia dels òrgans donats i tenia material genètic de la donant.