El PP va confirmar que forçarà la compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez, al Senat per donar explicacions sobre la seva tesi doctoral. La petició la va registrar al matí d'ahir després que Plagscan fes públic un comunicat en què assegura que, segons el seu mètode de detecció de plagis, el percentatge que registra la tesi doctoral de Sánchez és del 21% i no el 0,96% com va dir Moncloa.

En la petició de compareixença, els populars exigeixen un ple monogràfic «per informar sobre les sospites de plagi a la tesi doctoral del president del Govern, i els dubtes sobre la seva autoria». La majoria absoluta que el PP té a la cambra alta obliga Sánchez a donar explicacions després que dimarts els socis parlamentaris de l'Executiu s'oposessin a la seva compareixença al Congrés. Els populars pensaven esperar per tornar a sol·licitar-la, però han optat per forçar-la ja al Senat després de les últimes novetats.

Des que la setmana passada Albert Rivera va posar en dubte la tesi doctoral el president del Govern. el PP s'ha sumat a aquesta estratègia demanant, igual que Ciutadans, la compareixença malgrat que Sánchez va acabar fent públic el treball que havia donat l'ordre de mantenir ocult.

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va exigir al Govern que publiqui l'informe antiplagi elaborat amb un programa informàtic de l'empresa Plagscan sobre el contingut de la tesi doctoral del cap de l'Executiu i va assenyalar que «tot apunta a que hi ha un frau».

Plagscan «ha denunciat que s'ha manipulat el resultat», de manera que «demanem al Govern que faci públic l'informe», va assenyalar el líder de Cs, que vol saber «com ha arribat l'Executiu a aquest resultat» del 0,96%. En el cas que el resultat real fos el 21%, com assegura l'empresa, Sánchez hauria fet quelcom «il·legal» amb la seva tesi i, per tant, «no podria ser doctor». Rivera va explicar que el cap de l'Executiu «va afusellar documents» de ministeris i va dir que la tesi era pública quan encara no ho era.