Un home va disparar ahir dues vegades amb una escopeta la seva dona de 38 anys a la localitat de Cenicero, a la Rioja, en un nou episodi de violència de gènere. La dona va resultar ferida en un canell i una espatlla, segons va confirmar el Centre de Coordinació SOS RIOJA 112. L'autor dels fets va ser detingut posteriorment per la Guàrdia Civil, i el Govern va condemnar l'agressió.

Diversos particulars van donar avís del succés al voltant de les vuit del matí, que es va produir en un carrer cèntric de la localitat. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar els sanitaris del Servei Riojano de Salut i es va donar avís a la Guàrdia Civil.

La dona ferida va rebre dos impactes d'escopeta, un d'ells al canell i un altre a l'espatlla del braç contrari. Va ser traslladada al servei d'urgències de l'hospital Sant Pere de Logronyo. L'agressor va ser detingut i va ser traslladat al quarter de la Guàrdia Civil.

Condemna del govern

Poc després dels fets, el Govern de la Rioja va condemnar «de forma contundent l'agressió masclista» de la dona a mans de la seva parella. A més, va mostrar el seu suport a la víctima i a la seva família. El Govern de la Rioja va remarcar el «seu compromís total i absolut a seguir treballant, sense escatimar esforços i de forma coordinada, per l'erradicació total de la violència de gènere».