La xifra de víctimes mortals de l'enfonsament dijous d'un ferri a la part tanzana del llac Victòria ha ascendit a 225, segons van confirmar les autoritats, que van advertir que el nombre de morts podria augmentar. El comissionat regional, John Mongella, va assenyalar que fins al moment han estat identificats 171 cossos i que s'estan realitzant els preparatius per als funerals.

Al lloc del sinistre va arribar durant la jornada un vaixell amb equipament per al reflotament i trasllat del vaixell MV Nyerere, que es va enfonsar a uns 50 metres del moll. Durant la jornada de dissabte va ser rescatat amb vida un home que va aconseguir sobreviure més de 40 hores en una bossa d'aire després tancar-se en un petit habitacle dins del vaixell quan es va produir el naufragi.

El ferri es va enfonsar dijous a la tarda a uns metres del moll de Ukerewe, la major illa del llac Victòria. El vaixell estava preparat per transportar unes 100 persones, però es creu que anava sobrecarregat i a bord n'hi viatjaven entre 300 i 400. Dos dels supervivents van relatar que l'home que anava al timó del vaixell estava parlant amb el seu telèfon mentre s'aproximava al moll.