El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha decidit canviar la seva programació de baròmetres d'opinió i incloure tots els mesos preguntes d'intenció de vot i de valoració de líders, que recollia trimestralment. Aquesta modificació s'aplicarà a l'enquesta de setembre, que es presenta avui. Des de fa més de 20 anys, el CIS anava incloent les preguntes d'intenció de vot i de valoració de líders polítics amb una periodicitat trimestral, i així es reflectia en els baròmetres dels mesos de gener, abril, juliol i octubre.

El nou equip que dirigeix el sociòleg socialista José Félix Tezanos, que va deixar l'Executiva Federal del PSOE després del seu nomenament, ha decidit canviar aquest hàbit i tornar al que es feia abans de 1996, quan governava Felipe González. Així, tots els baròmetres mensuals del CIS inclouran preguntes polítiques d'expectatives electorals, i el primer serà el de setembre.

El CIS també ha canviat el temps de tractament de les dades amb idea d'avançar la publicació dels seus baròmetres d'opinió mensuals. De fet, aquesta enquesta de setembre es presentarà a final de mes, mentre que fins ara solien fer-se públiques la primera setmana del mes següent a les entrevistes.

En la seva última enquesta amb intenció de vot, corresponent al mes de juliol, el CIS va situar el PSOE al capdavant amb una estimació de vot del 29,9%, traient 9,5 punts de avantatge al PP i Ciutadans, que empataven en la segona posició.