La comissió electoral de Macedònia va confirmar que la participació en el referèndum convocat sobre l'acord polític amb Grècia no va arribar al mínim del 50 per cent, de manera que no serà considerat vàlid tot i la contundent victòria del «sí». El president de l'organisme, Oliver Derkoski, va recordar que la legislació vigent preveu que els referèndums són considerats vàlids si la majoria vota a favor i participa almenys el 50 per cent de les persones registrades en el cens.

Segons els resultats publicats per la comissió electoral a la seva pàgina web, corresponents al 98,61 per cent del recompte, el 91,48 per cent dels votants van optar pel «sí» i el 5,64 per cent pel «no», mentre que la participació es va situar en el 37 per cent. La consulta no és vinculant en termes legals, però el seu resultat sí que pot ser determinant en l'àmbit polític.

El primer ministre de Macedònia, Zoran Zaev, va assenyalar després del tancament dels col·legis electorals que confiava en la victòria del «sí» i va destacar que «si una majoria de ciutadans han votat pel sí, el resultat ha de ser aplicat pel Parlament».

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, i el president del Consell Europeu, Donald Tusk, van instar les forces polítiques de Macedònia a aprofitar l'«oportunitat històrica» actual per entrar a l'OTAN i la UE després del referèndum per avalar o rebutjar l'acord històric que el país va segellar al juliol amb Grècia per resoldre la seva disputa pel nom.