L'eurodiputada d'Izquierda Unida (IU) Marina Albiol va dimitir del seu càrrec com a portaveu de la formació al Parlament Europeu en protesta per la mala gestió que, segons el seu parer, està realitzant la direcció federal de dues denúncies realitzades per treballadors de la delegació a Europa per assetjament laboral per part d'eurodiputats.

Així ho ha posat de manifest Albiol en una carta que ha enviat al coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, i que va avançar eldiario.es, en què critica que la direcció no hagi iniciat expedients sancionadors en tenir coneixement d'aquests fets.

Per la seva banda, la direcció federal va assegurar que, en ambdós casos, la seva resposta ha estat la correcta i va negar inacció. Segons van explicar fonts de la cúpula d'IU, el procediment en aquestes situacions ha de ser «garantista» i apostar per la mediació, ja que no pot «fer de jutge».

En la seva missiva, Albiol fa referència en concret al responsable federal d'Organització, Ismael González, i a la de Política Institucional, Amanda Meyer, i denuncia que tots dos tenien coneixement de les comunicacions que havien fet diversos treballadors de la delegació sobre «l'assetjament laboral, moral i físic que estaven patint per part d'eurodiputats».

Segons l'europarlamentària, «la direcció podria haver iniciat d'ofici un expedient sancionador davant el coneixement de fets tan greus, però no hi ha hagut cap tipus de sanció i s'ha instat els empleats a continuar treballant».