La secretàia general d'Interpol va demanar oficialment ahir al Govern xinès que proporcioni informació sobre el parador del seu president, Meng Hongwei, a qui es considera desaparegut.

«Interpol va sol·licitar a través dels canals oficials a les autoritats de Xina que aclareixin l'estat del president Meng Hongwei», va fer saber el secretari general de l'organització, Jürgen Stock, en un comunicat emès a la pàgina web.

«La Secretaria General d'Interpol espera una resposta oficial de les autoritats de Xina per abordar les preocupacions sobre el benestar del president», va afegir la nota. Les autoritats franceses van obrir una investigació per intentar determinar el parador del president d'Interpol, el xinès Hongwei Meng, del qual no s'han tingut notícies des de fa una setmana quan va viatjar al seu país natal, segons informa l'emissora Europe 1.

Hongwei, elegit per al càrrec al novembre de 2016, va partir el passat 29 de setembre de França, on Interpol té la seu a Lió, amb destinació a la Xina i des de llavors ha estat impossible contactar amb ell.

La seva dona, que viu a Lió al costat dels seus fills, finalment informar de la seva desaparició a les autoritats franceses i ha prestat declaració davant la policia judicial, segons Europe 1.

L'organisme policial va publicar posteriorment un comunicat, en el qual es va limitar a dir que està al corrent de les informacions sobre la «suposada desaparició» de Meng.