El Senat dels EUA Va ratificar ahir a Brett Kavanaugh com a nou jutge del Tribunal Suprem per majoria i amb el suport de tota la bancada republicana entre crits de dones que protestaven al passadís contra la nominació del magistrat, nominat del president, Donald Trump, i que ha estat acusat d'agressió sexual i posteriorment exonerat en una polèmica investigació de l'FBI. La votació es va resolodre amb 50 vots a favor per 48 en contra, com tot semblava apuntar la conclusió del ple de divendres. Els prolegòmens de la votació final es van veure interromputs per dones concentrades al passadís, que van irrompre breument a la sala al crit de «Vergonya!» abans que el president de la votació final i vicepresident dels EUA Mike Pence, donés ordre del seu desallotjament.

Christine Blasey Ford, una companya d'institut de Kavanaugh, va denunciar haver estat víctima d'un atac a l'any 1982 durant una sessió extraordinària celebrada la setmana passada a la Comissió de Justícia al Senat.

Els advocats de Ford van qüestionar en un comunicat la tasca de l'FBI, en la mesura que consideren que «no pot dir-se recerca» a una anàlisi que no inclou una entrevista amb la suposada víctima o amb testimonis que acrediten la veracitat del que va explicar davant els senadors.

«Estem profundament decebuts pel fet que, després del gran sacrifici que [Ford] va fer en donar un pas endavant, els que dirigeixen la investigació de l'FBI no estan interessats en buscar la veritat», van lamentar els advocats. Kavanaugh va negar les acusacions de Ford, així com les d'altres dues dones que també han denunciat abusos presumptament soferts durant la dècada dels vuitanta.