Un Brasil molt polaritzat i fart de la seva classe política va celebrar amb normalitat unes eleccions per escollir president, governadors, assambleistes i representants regionals. A l'hora de tancar aquesta edició encara no es coneixien els resultats, però les darreres enquestes donaven al candidat ultradetà Jair Bolsonaro, una àmplia victòria per davant del representant del Partit dels Treballadors de l'expresident Luis Inacio Lula da Silva, Fernando Haddad.

Així, Bolsonaro va augmentar en les enquestes de darrera hora el seu avantatge davant de Haddad, però en tot cas els darrers dos sondejos mostraven que els dos candidats estarien empatats de cara a una segona volta el proper 28 d'octubre, que segons els sondejos és més que probable que es produeixi com a conseqüència que cap dels candidats aconseguiria el 50 per cent dels vots.

El suport al candidat de la ultradreta va pujar quatre punts percentuals en menys de quatre dies, arribant a aconseguir un 36 per cent de la intenció de vot, mentre que Haddad va caure un punt fins a un 22 per cent.

Els comicis han estat marcats pel procés judicial que va impedir la postulació com a candidat de Lula da Silva, a la presó des de l'abril passat per corrupció passiva i blanqueig de fons. Lula va ser designat en un primer moment com l'opció presidencial del Partit dels Treballadors (PT), però va cedir la seva candidatura a l'acadèmic i exministre d'Educació Fernando Haddad el passat 11 de setembre. L'expresident tenia llavors al voltant d'un 40 per cent d'intenció de vot en les enquestes. Haddad no ha aconseguit arribar a aquesta xifra, tot i protagonitzar un notable ascens en els sondejos en les últimes setmanes.

Un altre fet destacat va ser l'agressió a Bolsonaro, que va ser apunyalat en un míting i no ha pogut participar en els darrers dies de campanya.