Centenars de persones van haver de ser evacuades a causa d'un incendi que es va iniciar durant la matinada als turons que envolten Cascais i Sintra, als voltants de Lisboa. Les flames es van veure afavorides per les altes temperatures i els forts vents. «Encara hi ha dos fronts que ens preocupen», va explicar un portaveu de Protecció Civil.

Durant la nit, diversos hidroavions van permetre controlar el foc, tot i que 300 persones van haver de ser evacuades d'un càmping i 50 més de localitats molt properes. A més, 18 van resultar ferides, 17 d'elles, bombers, encara que cap de gravetat. Fins i tot nou d'ells es van poder reintegrar als equips d'extinció després de ser atesos de les seves ferides lleus.

La situació va ser especialment complicada durant la nit, segons van explicar els bombers, a causa dels vents de fins a 100 quilòmetres per hora registrats durant la matinada, que van estendre les flames fins a la localitat de Cascais.

Portugal manté activa l'alerta per elevat risc d'incendi fins a la meitat d'octubre, a causa de la previsió d'elevades temperatures i escasses precipitacions per a les primeres setmanes del mes. Això implica mantenir l'operatiu desplegat durant l'estiu com a mesura de precaució.

Precedent a l'agost

El foc més greu registrat aquest any al país es va declarar a principis d'agost al municipi de Monchique, a l'Algarve, on les flames, que van trigar una setmana a ser controlades, van consumir més de 20.000 hectàrees. A més, 41 persones van resultar ferides, totes lleus, excepte una dona de 72 anys, que va patir cremades de caràcter greu.

Portugal va patir l'any passat els pitjors incendis de la seva història. Un total de 114 persones van morir en dos grans focs. Des de llavors, el govern ha contractat centenars de bombers i ha reforçat les mesures preventives a les zones de risc.