El govern balear ha elevat a deu el nombre de víctimes mortals a causa de les intenses pluges que hi ha hagut aquest dimarts a l'illa de Mallorca. Segons l'executiu insular, ara només queda una persona desapareguda, un nen. El total de víctimes s'han localitzat en zones de Sant Llorenç de Cardassar, l'Artà o s'Illot. Fins a 400 efectius han treballat a la zona per avaluar els danys i atendre la població afectada. El servei d'emergències ha informat que en aquests moments les necessitats de roba, menjar i mantes ja estan cobertes. També s'ha posat a disposició dels afectats un telèfon gratuït, el 900 600 112. Estava previst que a partir de les cinc de la tarda la presidenta del Govern, Francina Armengol, presidís un Consell de Govern extraordinari per demanar la declaració de zona catastròfica.

La titular de l'executiu ha posat de relleu la implicació en el succés del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s'ha desplaçat fins a Sant Llorenç de Cardassar per conèixer de primera mà les conseqüències de les inundacions.

Armengol també ha agraït "el magnífic i incansable treball de totes les persones, cossos i forces que s'han mobilitzat des de l'Ajuntament, el Consell Insular, el Govern autonòmic, el Govern estatal, voluntaris i empreses, que estan ajudant en tot el que poden, començant a reconstruir i, sobretot, cercant aquelles persones que encara estan desaparegudes".

D'altra banda, el govern balear ha anunciat que els centres docents públics de Sant Llorenç des Cardassar i de s'Illot restaran tancats aquest dijous. A més també s'ha suspès algunes rutes de transport escolar.