L'ambaixadora dels Estats Units a l'ONU, Nikki Haley, va presentar la seva dimissió al president nord-americà, Donald Trump, per «respirar una mica» després d'anys dedicada al servei públic. Haley ja va comunicar a Trump fa dies la seva intenció d'abandonar el càrrec, tot i que no va ser fins a ahir quan li va lliurar la seva carta de dimissió al Despatx Oval. Poc abans, Trump havia avançat a Twitter que faria «un gran anunci» amb la seva «amiga» Haley.

Ja en roda de premsa des del Despatx Oval, el president dels EUA va confirmar que Haley li va dir fa sis mesos que volia deixar el lloc i que ahir ho va fer oficial, tot i que seguirà fins a finals d'any. «Ha fet una gran tasca. Hem fet una fantàstica feina junts», va destacar. Haley, per la seva banda, va assegurar que ser ambaixadora dels Estats Units a l'ONU ha estat «l'honor» de la seva vida i va agrair l'ajuda que ha tingut de la filla i el gendre del president, Ivanka Trump i Jared Kushner.

La sortida de Haley del Govern és una sorpresa perquè s'havia convertit en una de les assessores de confiança de Trump, tot i que la seva relació va començar sent tensa. Haley va donar suport a altres precandidats republicans en la contesa per la Casa Blanca i va ser molt crítica amb Trump.

No obstant això, va ser dels primers noms confirmats de l'Administració Trump, només quatre dies després que comencés el seu mandat. Des de la seva butaca a l'ONU, ha defensat ferament el canvi d'estratègia dels Estats Units respecte l'organització internacional. Tot i que ella ho ha negat, algunes fonts pensen que es podria postular per ser candidata presidencial en properes eleccions.

Per altra banda. el president dels EUA va confirmar que hi haurà una segona cimera amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, si bé la data i el lloc encara s'estan discutint, com a part dels contactes entre els dos països per avançar cap a la desnuclearització i pacificació de la península de Corea. El magnat va explicar que la reunió entre el secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, i el president nord-coreà va anar «genial».