La Unió Europea va reclamar una investigació «exhaustiva i independent» que aclareixi les circumstàncies de la mort del regidor opositor veneçolà Fernando Albán, mort després de caure d'un edifici quan estava sota custòdia de la Intel·ligència per ser interrogat. També va aprofitar el seu missatge de condol per defensar els drets que assisteixen als detinguts a tot Estat de dret i reclamar al règim de Nicolás Maduro la «posada en llibertat de tots els presos polítics».

«És el deure de l'Estat garantir la seguretat i integritat física de qualsevol persona sota custòdia, així que ara esperem una investigació exhaustiva i independent per aclarir les circumstàncies de la tràgica mort del regidor Albán», va assegurar un portaveu del Servei europeu d'Acció Exterior que dirigeix Federica Mogherini.

Albán va morir quan estava sent interrogat pel seu presumpte paper en el suposat atemptat que va patir el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, el passat 4 d'agost a Caracas, quan dos drons van esclatar en ple acte militar.

Per part seva, el ministre d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Josep Borrell, va convocar l'ambaixador veneçolà a Madrid, Mario Isea, per expressar-li ·personalment· la «profunda preocupació» del Govern espanyol per la mort de l'opositor Fernando Albán i per reclamar una investigació independent. Així, el Govern d'Espanya va instar el veneçolà «a portar a terme una investigació que estableixi rapidament i veraç les circumstàncies de la mort».