La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha fet aquest divendres una crida als partits catalans perquè recolzin l'acord dels Pressupostos Generals de l'Estat aconseguit amb Podem, que ha qualificat de "molt beneficiós per al conjunt de la societat, també la catalana".

"Estem avançant seriosament en conceptes importants per a Catalunya i ha arribat el moment de dotar aquests avanços del suport econòmic que necessiten", ha emplaçat Celaá en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La portaveu de l'Executiu ha emmarcat aquest missatge en una crida general al PDeCAT i ERC perquè "desbloquegin" la situació política de Catalunya i "explorin la sortida del laberint". Mentrestant, ha assegurat que el Govern central està fent "el que li correspon", que és "diàleg amb respecte a la llei i fermesa per mantenir aquesta postura".

Això sí, davant la petició dels independentistes al Govern perquè influeixi en la Fiscalia amb l'objectiu que rebaixi les acusacions als dirigents processats pel seu paper en el procés independentista, Celaá els ha recordat que la "columna vertebral" d'un Estat de Dret és la separació de poders.

Les solucions polítiques i judicials a un conflicte "no han de creuar-se mai", ni per a Catalunya ni per a cap altre lloc, ha advertit Celaá, que ha remarcat que el projecte de Pressupostos del 2019 que presentarà el Govern contemplarà propostes i mesures "molt interessants per la societat catalana" que la ministra d'Hisenda ha quantificat en 2.200 milions d'euros.

Precisament de l'acord sobre els Pressupostos aconseguit entre l'Executiu i Units Podem n'han parlat aquest dijous la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i la consellera de Presidència del Govern, Elsa Artadi, que s'han vist un moment a l'estació de tren de Sants de Barcelona.

En aquesta trobada també han parlat de la propera reunió de la Comissió bilateral Estat-Generalitat prevista pel proper 15 d'octubre i que analitzarà qüestions relatives a les inversions en infraestructures, segons han informat a Europa Press fonts de Vicepresidència.