Consternació i sorpresa van ser els sentiments més presents entre els veïns de Sant Llorenç, que van passar una nit que no desitjarien ni al seu pitjor enemic. Manuel Torrescusa circulava per Sant Llorenç cap a Manacor quan la riuada el va sorprendre i va arrossegar el seu vehicle. La seva destresa li va servir per salvar la vida i va passar la nit al poliesportiu Miquel Àngel Nadal de Manacor. Així relata la seva odissea: «Vaig sortir del cotxe com vaig poder per una finestra i vaig nedar 500 metres pel torrent fins arribar a una casa on vaig entrar per la porta de dar­rere amb la força de l'aigua. Gairebé no portava roba, ja que es va enganxar per una tanca metàl·lica quan nedava. Els integrants de la casa em van donar una camisa i després la Guàrdia Civil em va traslladar a Manacor».

Javier Martínez, veí de Sant Llorenç, va veure com la seva casa en qüestió de minuts s'omplia d'aigua fins arribar als dos metres: «No tinc res, només el pijama. La meva casa es va omplir per complet d’aigua i quan ha baixat ha quedat el fang que va deixar la riuada. Ha estat una situació molt dramàtica, ho he perdut tot». Martínez va relatar també que quan va sortir es va trobar un panorama dantesc pels carrers de Sant Llorenç. Va passar la nit al poliesportiu de Manacor i està a l'espera de poder tornar a la seva casa de Sant Llorenç per començar les tasques de neteja.

Per part seva, el president del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar a Sant Llorenç que el Consell de Ministres aprovarà avui dos informes -un d'Interior i un altre d'Administracions Públiques- per començar la tramitació de la catalogació de zona catastròfica per al Llevant de Mallorca. A la seva arribada al municipi mallorquí va expressar la seva solidaritat amb les víctimes i afectats per la tragèdia. Segons va incidir, «allò important és donar certeses que el Govern bolcarà tots els recursos necessaris perquè els afectats puguin recuperar el seu dia a dia». En aquesta línia, va destacar que el més important és que tinguin accés a recursos.

Agraïment a Emergències

Sánchez, que va arribar acompanyat per la delegada del Govern, Rosario Sánchez, va saludar les autoritats i va parlar amb els Serveis d'Emergències, que el van informar de la situació. A més, va baixar fins a la zona zero en un vehicle d'emergències. El president del Govern va destacar la cooperació amb l’Executiu balear i va agrair l’«extraordinari treball» dels serveis d'emergències.