12 de octubre de 2018
12.10.2018

Seguidors de l'ultra Bolsonaro provoquen una onada de violència

Els candidats a la presidència del Brasil, Fernando Haddad i Jair Bolsonaro, es van manifestar ahir contra l'escalada de violència que comença a marcar la campanya de cara a la segona volta el 28 d'octubre

12.10.2018 | 00:08

«Estem rebent denúncies d'actes violents a tot el país. Avui una jove de 19 anys va ser pràcticament segrestada per tres seguidors de Bolsonaro i li van tallar una esvàstica en el seu cos amb una navalla. Això ha de parar», va tuitejar Haddad, de l'esquerrà Partit dels Treballadors (PT).

Hores més tard, l'ultradretà Jair Bolsonaro, que va mantenir un discurs contra les minories i en favor de la dictadura militar (1964-1985) i la tortura, es va posicionar per primera vegada de forma més contundent contra actes de violència. «Prescindim del vot i qualsevol aproximació de qui practica violència contra electors que no voten per mi, (...) que les autoritats prenguin les degudes mesures», va tuitejar. Bolsonaro es va imposar amb el 46% dels vots en la primera volta del 7 d'octubre davant de Haddad, que va obtenir el 29%. La primera enquesta realitzada després de l'elecció de diumenge va mostrar que aquest avantatge va disminuir un punt, amb el 58% per a Bolsonaro, del partit Social Liberal (PSL), i 42% per Haddad, del PT.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook