SOS Racisme ha condemnat l ' "agressió racista" a un viatger a Rodalies per personal de seguretat i el seu "abús de poder", pel que han exigit a Renfe que posi en marxa una investigació. El succés es va produir aquest dijous a l'estació d'Atocha.

"Condemnem aquesta agressió racista, en la qual diversos agents de seguretat de Renfe cometen un abús de poder davant d'un passatger al qual prèviament es van dirigir per demanar-li el bitllet en una operació que, tal com han constatat altres passatgers, es tracta d'una inspecció racista ja que a la resta de passatgers no els van demanar el bitllet", han indicat. El succés s'ha conegut a través d'un vídeo pujat a les xarxes socials.

SOS Racisme insta Renfe a obrir una investigació sobre els agents de seguretat perquè es puguin depurar totes les responsabilitats i "que d'aquesta manera la persona agredida pugui obtenir justícia".

"Denunciem la constant criminalització de les persones racialitzades en el sistema de transports de Madrid, lloc on tenim coneixement, amb prou periodicitat, de les parades racistes que es produeixen", han indicat des de l'entitat.

A més han carregat contra "la falta de resposta de Renfe davant les constants situacions racistes que es produeixen en el sistema de transports que gestiona i que permet contínuament la sobrevigilancia, l'escrutini i l'abús de les autoritats competents sobre les persones racialitzades".