Les autoritats de França van xifrar en tres el nombre de desapareguts a causa de les inundacions provocades per les intenses pluges, les pitjors en més d'un segle, a la regió de l'Aude (sud-est). El prefecte de l'Aude va revisar a la baixa el balanç de víctimes mortals, que va xifrar en onze -respecte a les tretze anunciades dilluns-, i va assenyalar que vuit persones més van resultar ferides. Per la seva banda, l'agència meteorològica Méteo France va mantenir l'alerta roja a l'Aude a causa de l'amenaça d'inundacions.

Entre les zones més colpejades per les pluges i les inundacions hi ha les localitats de Conques-sur-Orbiel i Vilardonèl, on el nivell de l'aigua va arribar a les finestres del primer pis d'alguns habitatges. La regió de l'Aude és mundialment coneguda per acollir la ciutat medieval de Carcassona.

Les inundacions van ser sobtades, ja que en un lapse de cinc hores van caure entre 160 i 180 mil·límetres d'aigua a la zona de Carcassona, la capital departamental, cosa que equival a cinc mesos de precipitacions. Les escoles al departament de l'Aude van romandre tancades i es va recomanar als residents que es quedessin a casa.

Les pluges torrencials no són un fenomen estrany a França en aquesta època de l'any, però els meteoròlegs han indicat que l'aigua del mar excepcionalment càlida a la cosa mediterrània podria estar-les intensificant. França ha experimentat el que és fins ara l'any més càlid des de 1900, segons Méteo France.

Per part seva, el Govern francès va intentar afrontar les crítiques per la tardança en l'activació de l'alerta roja davant les inundacions i va insistir en el caràcter imprevisible d'un fenomen de gota freda que va sorprendre per la seva intensitat. «Es va produir la conjunció d'una sèrie de fenòmens que no eren previsibles», va destacar el ministre per a la Transició Ecològica, François de Rugy, després d'insistir que «la previsió meteorològica no és una ciència exacta».