17 de octubre de 2018
17.10.2018
Diari de Girona

Casado, contrari a la llei de l'eutanàsia «lliure» que planteja el PSOE

El líder del PP insta a adoptar com a base el testament vital que ja està actiu a les autonomies

17.10.2018 | 00:14
Casado, contrari a la llei de l'eutanàsia «lliure» que planteja el PSOE

El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, es va mostrar contrari al projecte de llei de l'eutanàsia «lliure» que planteja el PSOE, però és partidari de plantejar una llei alternativa que sigui contrària a la distanàsia, és a dir a l'«obstrucció terapèutica» al final de la vida, i que prengui com a base el testament vital o document d'instruccions prèvies adoptat per la majoria de les comunitats autònomes.

«Quina és la nova llei que nosaltres proposem? La que ja tenen aprovada la majoria de les autonomies, és a dir que no hi hagi distanàsia en el sistema sanitari espanyol», va assenyalar. Per evitar la distanàsia o obstrucció terapèutica, Casado proposa que «les famílies fins i tot, a través del testament vital, i els malalts puguin dir fins a quin punt la seva vida no sigui allargada artificialment. Aquest és el model que tenen la majoria dels països del nostre entorn».

«El model que planteja el PSOE és el model dels Països Baixos o el que hem vist al Regne Unit, en el qual els pares havien d'anar a Westminster a demanar que no desconnectessin el seu nadó sense voler ells que el desconnectessin», va afegir com a exemple. «Això no em sembla bé», va afirmar el líder popular, per a qui el més desitjable és que les famílies i la persona afectada tinguin la «llibertat de decidir», i els metges la «llibertat de consciència per no aplicar lleis que apliquen els polítics i legisladors». Ahir s'acabava el termini per presentar esmenes a la proposició de llei del PSOE.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook