El rei Felip VI ha pujat aquest dimecres per primera vegada al metro de Madrid com a monarca per donar el tret de sortida a la commemoració del centenari del suburbà.

El rei ha arribat a la madrilenya Puerta del Sol al voltant de les 11:30 hores. Allà, acompanyat per la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, el president de la Comunitat, Ángel Garrido, i la consellera de Transports, Infraestructura i Habitatge, Rosalía Gonzalo, ha passat pels torns de l'estació de metro amb la targeta multi, que uneix des de fa més d'un any tots els títols no personals d'aquest transport.

Després d'això, s'ha dirigit a l'andana de la Línia 1 de metro per a realitzar el recorregut Sol-Chamartín, similar al que el seu besavi, Alfons XIII, va realitzar el 17 d'octubre de 1919 durant l'acte d'inauguració del suburbà i que va suposar el primer viatge en metro que es realitzava a Espanya.

Felip VI ha pujat, al costat d'actuals treballadors del suburbà, al primer vagó del quart tren que ha passat per l'andana, davant l'atònita mirada dels viatgers que han baixat i dels que esperaven davant el que passava el del sentit contrari.

Al cotxe posterior hi han anat els mitjans de comunicació i la resta dels viatgers habituals, així com alguns treballadors del sindicat de maquinistes de metro que denuncien la presència d'amiant al suburbà.

A l'arribada a Chamartín, en un trajecte més ràpid del que és habitual, el monarca ha saludat les personalitats presents i s'ha dirigit a les andanes propers a la Línia 10, on es troba instal·lada l'exposició de trens antics, camí en el qual els viatgers presents han llançat alguns 'Visca el Rei'.