El president del parlament flamenc, Jan Peumans, ha defensat aquest dimecres el seu dret a expressar-se sobre els polítics independentistes que com Carme Forcadell es troben empresonats a l´Estat. "Encara vivim en una democràcia i puc dir al meu país el que crec", ha dit Peumans en una entrevista a la ràdio pública flamenca Radio 1 després que dimarts al vespre el ministeri d'Afers Exteriors espanyol retirés l'estatus diplomàtic al delegat del govern flamenc, André Hebbelinck, arran de les paraules de Peumans a Forcadell. "Repeteixo: per a mi, està fora de debat que els polítics que defensen la seva opinió política estiguin tancats en una presó, que és indigne d'un estat de dret", ha conclòs al programa 'De Ochtend' (El Matí).

D´altra banda, el president de la cambra flamenca ha negat haver comparat la situació a Espanya amb la de Bòsnia el 1990 en l´acte d´inauguració de l´exposició "La revolta de les urnes" i ha acusat al ministre d´Exteriors espanyol, Josep Borrell, de mentir.

"Això és una gran mentida", ha dit a la ràdio flamenca. Segons ell, el Parlament de Flandes va acollir una exposició relacionada amb Bòsnia, però això no tenia en cap cas relació amb l´acte català. "El ministre d´Exteriors d´Espanya s´hauria d´informar de manera apropiada quan fa aquestes declaracions", ha reblat.