Almenys 19 persones van morir i més de 40 van resultar ferides en el tiroteig i l'explosió d'una bomba que es van produir a l'interior d'un centre de formació professional de la ciutat de Kerch, a la península de Crimea. Fonts policials van prioritzar inicialment la hipòtesi de l'explosió de gas, però el Comitè de Recerca va confirmar que es va tractar d'una acció intencionada, després de comprovar que havia esclatat un artefacte carregat amb metralla a la cafeteria del centre.

Segons un portaveu dels serveis d'emergència, almenys 19 persones van morir, mentre que també hi ha 37 hospitalitzats, dels quals 16 es trobaven en estat crític i se'ls va haver d'operar d'urgència. La majoria de les víctimes serien adolescents alumnes del centre, si bé no van transcendir detalls.

El president de Crimea, Serguei Aksionov, que va decretar tres dies de dol a la península, va identificar l'autor de l'atac com un alumne del mateix centre. D'acord amb el Comitè d'Investigació, l'autor de la matança és Vladislav Rosliakov, de 18 anys, que va disparar amb un fusell contra els presents abans de suïcidar-se.

«Un segon artefacte explosiu ha estat trobat entre els seus objectes personals dins del centre docent», va explicar un portaveu, tot afegint que va ser destruït mitjançant una detonació controlada. El Comitè d'Investigació va obrir inicialment una causa per presumpte atemptat terrorista, tot i que finalment va variar per considerar-lo un cas d'assassinat massiu.

El president de Rússia, Vladímir Putin, va expressar el seu condol a les famílies de les víctimes de la tragèdia al final d'una trobada amb el seu homòleg egipci. La ministra de Sanitat russa, Veronika Skvortsova, es va desplaçar a Crimea en representació del Govern.

Per la seva banda, el viceministre d'Educació, Andrei Nikolaev, va assenyalar que es reforçarà la seguretat en els centres d'educació primària i secundària i als centres d'ensenyament professional de Rússia després del que va succeir.