La primera ministra britànica, Theresa May, va renunciar a presentar davant la resta de líders de la Unió Europea una nova proposta que permeti avançar cap a una sortida ordenada del Regne Unit de la Unió Europea, si bé va matisar que l'acord entre Londres i Brussel·les està «a prop» i pot assolir-se «en els propers dies o setmanes». En tot cas, May es va mostrar favorable a allargar l'extensió del període transitori, segons van assegurar fonts de la Unió Europea.

Així, May va traslladar a la resta de caps d'Estat i de Govern de la UE la seva valoració sobre l'estat de les negociacions i va emfatitzar que s'han realitzat progressos des de l'última cimera de líders a Salzburg (Àustria), alhora que va mostrar bona voluntat per encarar la recta final de les converses.

No obstant això, i malgrat l'advertència que dimarts va fer el president del Consell europeu, Donald Tusk, que va afirmar que calia que presentés «propostes concretes» per desbloquejar les negociacions, la líder conservadora no va oferir idees noves.