Matteo Salvini, líder de la ultradreta italiana i ministre d'Interior, va anunciar que està considerant postular-se per a la Presidència de la Comissió Europea. «És cert, amics de diferents països europeus em pregunten i m'ho ofereixen», va assegurar Salvini en una entrevista publicada pel diari La Repubblica. «És bo que em vegin com un punt de referència per a la defensa dels pobles, fins i tot fora d'Itàlia», va assegurar, tot afegint que «en aquest moment, entre el pressupost, Europa i els immigrants no he tingut temps d'avaluar la proposta, maig encara està molt lluny, en tot cas m'ho estic pensant».

En un altre ordre de coses, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va assegurar que creu que els 27 caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea estarien oberts a ampliar més enllà de desembre de 2020 el període transitori cap a una sortida ordenada del Regne Unit del bloc comunitari si això serveix per facilitar un acord de divorci. «Si el Regne Unit decideix que estendre'l ajudaria a arribar a un acord, estic segur que els líders estarien preparats per considerar-ho positivament», va dir el polonès en roda de premsa després de finalitzar el segon dia de cimera de líders a Brussel·les.

No obstant això, Tusk va insistir que la qüestió d'ampliar el període de transició no va ser discutida pels líders durant el sopar de treball sobre l'estat de les negociacions del Brexit que va tenir lloc dimecres, i en el qual va intervenir al començament la primera ministra britànica, Theresa May.

Per part seva, la primera ministra britànica va assegurar que les negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea seran «cada vegada més dures» a mesura que s'arribi al final de les converses, però es va mostrar confiada en la possibilitat d'aconseguir «un bon acord» per al poble britànic.

Les negociacions «sempre han estat dures» i seran «cada vegada més dures a mesura que ens acostem al final» d'aquestes, va explicar May, tot insistint que l'objectiu d'arribar a un pacte de divorci amb la UE és «respectar el vot del poble britànic».