El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, va confirmar la mort del periodista saudita Yamal Jashogi, sent aquest país el primer a fer oficial la notícia. Moments després, el president dels Estats Units, Donald Trump, va fer el mateix. «Certament, sembla que així és», va explicar Trump en ser preguntat sobre si Jashogi, desaparegut després d'entrar al consolat saudita a Istanbul, és mort. Trump també va assenyalar que el crim «tindrà greus conseqüències»

El mandatari va assenyalar que només un miracle evitaria que el periodista no estigués mort. «Llevat que el miracle dels miracles succeís, pensaria que és mort. Això, basant-me en tot el que arriba a la Intel·ligència des de totes les parts», va afegir el magnat, que també va considerar que el cas no és positiu per a les relacions bilaterals amb l'Aràbia Saudita.

Les paraules de Trump van arribar després de ser informat sobre les novetats del cas pel secretari d'Estat, Mike Pompeo, acabat d'arribar d'un viatge a Riad i Ankara.Pompeo va demanar al president que concedís «uns pocs dies més» a l'Aràbia Saudita per investigar la desaparició del periodista crític amb el règim, encara que no va especificar quan s'espera que es completi aquesta indagació. Trump havia assenyalat dimecres que el més important per a ell era determinar si el rei saudita, Salman bin Abdelaziz, i el príncep hereu, Mohammad bin Salman, sabien alguna cosa sobre el crim.

Paral·lelament, el president rus, Vladímir Putin, va apostar per esperar a conèixer el resultat de la investigació sobre la desaparició abans d'«espatllar» la relació de Rússia amb l'Aràbia Saudita.