Les autoritats de Turquia van iniciar els interrogatoris de diversos treballadors del consolat d'Aràbia Saudita a Istanbul en el marc de la investigació per la desaparició del periodista Yamal Jashogi, vist per última vegada el 2 d'octubre després d'entrar a l'edifici. Un total de 15 empleats -entre ells el conductor del cònsol, tècnics, comptables i operadors de telèfon- van ser interrogats.

El ministre d'Exteriors turc, Mevlut Cavusoglu, va assegurar que Turquia no ha compartit amb ningú els àudios que presumptament confirmarien l'assassinat del periodista a l'interior del consolat. «Turquia no va lliurar la gravació a ningú, a cap país», va assegurar Cavusoglu, després que alguns mitjans nord-americans hagin apuntat al fet que el secretari d'Estat, Mike Pompeo, va escoltar els enregistraments durant la seva visita d'aquesta setmana a Ankara.

Paral·lelament, la Policia de Turquia està duent a terme una investigació en un bosc situat a les rodalies d'Istanbul i en una zona rural situada als voltants de la localitat de Yalova en el marc de la investigació. Els investigadors han recopilat moltes proves en l'escorcoll a la residència del cònsol saudita a la ciutat, que va abandonar el país dimarts.

Per altra banda, el rei Salman d'Aràbia Saudita ha pres les regnes polítiques de la crisi oberta per la desaparició del periodista Yamal Jashogi al consolat d'Istanbul, després d'una primera etapa en què el seu fill i hereu, Mohammad bin Salman, va intentar mantenir-lo en una bombolla mostrant-li només notícies favorables a cadenes locals, però finalment la magnitud de l'escàndol li va acabar arribant.