Un immigrant va morir i 22 més van resultar ferits ahir, després que es produís un salt massiu a la tanca que separa Melilla del Marroc, per part d'uns 300 subsaharians.

Segons la Guàrdia Civil, els agents van trobar inicialment quatre persones ferides als voltants del Pantà de les Adelfas, prop d'on es va produir el salt a la tanca, de manera que van activar el protocol amb la Creu Roja per atendre aquestes persones. Una d'elles estava en parada cardiorespiratòria i no es va poder fer res per salvar-li la vida. La Delegació del Govern a Melilla va informar que per determinar les causes de la mort estaven «a l'espera de l'informe de l'autòpsia», encara que va avançar que semblava conseqüència de la parada cardiorespiratòria. Posteriorment , dels migrants que van accedir a Melilla, 19 més van ser traslladats a urgències per ferides lleus com ara talls i alguna fractura. Alguns dels mateixos van ser donats d'alta al cap de poques hores.

El salt es va produir ahir a les 9 del matí a la tanca perimetral de Melilla per la Zona A-8 / A-10, per part d'un grup d'uns 300 subsaharians, dels quals uns 200 van aconseguir passar a sòl espanyol.

Els subsaharians que van aconseguir entrar a Melilla es van dirigir, en grup, cap al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Segons va explicar la Delegada del Govern a Melilla, Sabrina Moh, allà es va muntar un dispositiu policial per procedir a la filiació dels immigrants -nom, empremtes, procedència- i detectar si entre el grup hi havia o no algun menor, a qui se li donaria assistència jurídica.

La representant governamental va revelar que sis agents de la Guàrdia Civil havien resultat ferits lleus, però que no havien requerit assistència sanitària, i va aprofitar la seva compareixença per enviar «el seu suport i desitjar-los una ràpida recuperació».

Dispositiu de reforç

Sabrina Moh també va relatar que s'havia establert un dispositiu de reforç a Urgències de l'Hospital Comarcal, perquè metges i personal d'infermeria i auxiliars acudissin a prestar servei a Urgències.

És el segon assalt massiu a la tanca que es produeix aquest any, després del que hi va haver el 6 de gener, quan més de 300 immigrants van tractar d'accedir a Melilla i 209 ho van aconseguir, també a la zona de Los Pinos de Rostrogordo. L'anterior assalt al perímetre fronterer va tenir lloc l'11 de setembre, quan van entrar a Melilla cinc immigrants en un intent protagonitzat per un grup reduït de persones.

Aquest nou salt s'ha produït un dia després que el Govern d'Espanya lliurés al Marroc a 24 dels 30 immigrants d'origen subsaharià que van arribar el divendres de matinada a les illes Chafarinas a bord d'una pastera, aplicant l'Acord de Readmissió signat entre tots dos països el 1992.