L'expresident del Govern José María Aznar va defensar el líder de Vox, Santiago Abascal, del qual va dir que és «un noi ple de qualitats», tot i que li va demanar que «orienti políticament les seves aptituds on les va tenir en altres moments», fent referència als seus inicis polítics al PP basc. Així ho va expressar en una entrevista a Telecinco, on preguntat per la pujada de Vox a les enquestes, va assenyalar que l'electorat del partit d'ultradreta liderat per Santiago Abascal són antics votants del PP, reivindicant que tornin al partit. «Espero que sigui un procés que amb el temps es pugui arreglar, va dir.

L'expresident del Govern va defensar la decisió del Tribunal Suprem de revisar la sentència sobre a qui correspon pagar l'impost de les hipoteques i va avisar del «populisme judicial» que ha generat, segons el seu parer, aquest cas. Per a Aznar, aquesta sentència es podria haver evitat perquè considera que era una decisió «més popular que jurídica». «El populisme judicial és molt pertorbador, cal tenir molta cura amb determinades situacions que afecten la Justícia», va advertir. Per això, va aplaudir la decisió del Tribunal Suprem de revisar aquesta sentència perquè, va dir, s'havien posat en perill, des del punt de vista jurídic, «molts principis que han de ser salvaguardats».

Crítica a Iglesias

Paral·lelament, Aznar considera «insòlit» que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, tingués converses aquest cap de setmana amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per negociar els Pressupostos Generals de l'Estat de 2019.

Segons la seva opinió, Iglesias vol «acabar amb la Constitució, amb la unitat d'Espanya i la Corona», fet pel qual no és acceptable aquesta negociació. «Pot negociar en nom del Govern amb colpistes, però no pot ser el futur d'Espanya, políticament no és acceptable ni raonable», va destacar.

Així mateix, va rebutjar fer un paral·lelisme entre el diàleg del Govern i els dirigents independentistes i el Pacte del Majestic signat per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i amb el qual es va avalar la investidura d'Aznar el 1996 com a president del Govern.

«No té absolutament res a veure. Els pactes que es van fer a la Transició van ser d'integració i van tenir el reconeixement de la pluralitat constitutiva d'Espanya a canvi de la lleialtat nacionalista a Espanya, i actualment això s'ha trencat perquè els nacionalistes s'han convertit en secessionistes», va afegir.