La Guàrdia Civil va arrestar ahir a Simat de la Valldigna a un jove, de 23 anys i nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte de maltractament animal després de visualitzar un vídeo que s'ha fet viral, en què dos gossos de presa ataquen violentament a una cria de senglar al pati d'un habitatge.

A les imatges, especialment dures, s'observa com aquest veí del municipi obre la porta i deixa anar als gossos perquè destrossin l'animal, mentre un grup d'almenys tres persones li fan crits d'ànim i li riuen la suposada gràcia. Pel que sembla, aquesta seria una forma cruel d'entrenar als dos cans «d'unió» amb una víctima en captivitat.

La Fiscalia de Medi Ambient de València ha obert diligències per aquests fets donada la gravetat de les imatges. En cas de demostrar-se que el sospitós és autor d'un delicte de maltractament animal, amb l'agreujant d'acarnissament, donat el sofriment afegit que haurien causat els dos cans a la cria de senglar, aquest podria enfrontar a una pena de fins a un any i mig de presó.

Els agents del Seprona de la Guàrdia Civil van identificar el propietari dels dos gossos, qui apareix en el citat vídeo, i li van prendre declaració a les dependències de l'Institut Armat en qualitat d'imputat per un presumpte delicte de maltractament animal.

L'alcalde de Simat també ha donat instruccions a la Policia Local per comprovar la situació en què es troben els gossos i si aquesta persona compleix amb totes les condicions que marca l'ordenança municipal.

Encara que algunes fonts consultades per aquest diari apunten que el jove tracta de separar els dos cans quan tenen entre les seves gargamelles al senglar, al començament del vídeo s'escolta com un dels presents li dóna la indicació per deixar anar i atiar als animals: « Ara, ara!».

Així mateix, en un moment donat també es veu clarament com el suposat amo dels gossos mira a càmera i somriu. De la mateixa manera la resta de persones que presencien el violent atac fan broma amb el que ha passat amb frases com: «És una màquina», «igual que a l'Oest» i «és una bèstia».

Les investigacions continuen obertes i els agents de la Guàrdia Civil van intentar identificar totes les persones presents durant l'enregistrament, així com a l'autor del vídeo, per prendre'ls declaració. Encara que l'acció del qual grava entre rialles és també moralment reprovable, les fonts consultades asseguren que amb el Codi Penal actual a la mà no se li pot atribuir cap delicte.

Pacma demana endurir les penes

Per la seva banda, el Partit Animalista assegura que posarà tota la informació al servei de la Fiscalia de Medi Ambient perquè tot el pes de la Llei recaigui sobre els autors. Des de Pacma s'insisteix en la necessitat d'endurir les penes per maltractament animal, a causa de l'excessiu nombre de casos que es produeixen diàriament.