L'Ajuntament de Barcelona denunciarà davant la Fiscalia l'incident racista ocorregut el passat dia 19 en un vol de Ryanair entre Barcelona i Londres Stansted, segons fonts municipals. La companyia també va anunciar que ha comunicat a la policia britànica l'incident, que va ser gravat en vídeo per un passatger i ha tingut una gran repercussió a les xarxes socials.

L'incident, segons el diari Irish Times, es va produir quan una dona, de 77 anys i de raça negra, no va poder moure's ràpidament del seu seient de passadís per deixar passar un home, que es va impacientar i va començar a insultar-la.

En el vídeo se sent com els auxiliars de vol de Ryanair demanen a l'agressor que no sigui «groller» i que es calmi, mentre que altres passatgers advoquen perquè l'expulsin immediatament de l'aparell.

Malgrat que el passatger va qualificar la dona de «lletja negra cabrona», «lletja vaca estúpida» i li va dir que no li parlés «en una llengua estrangera», aquest va seguir a l'avió, quelcom que va generar indignació a la xarxes socials i crítiques a Ryanair.

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit traslladar el cas a la Fiscalia per aclarir el que va passar, identificar el presumpte agressor i localitzar possibles testimonis, ja que el consistori i la Fiscalia tenen un protocol per als suposats casos de delictes d'odi. El tinent d'alcalde del consistori, Jaume Asens, va denunciar la resposta «inadmissible» de Ryanair.