El govern encapçalat per Pedro Sánchez estudia il·legalitzar la Fundación Francisco Franco en el marc d'una reforma integral de la Llei de Memòria Històrica. A banda, l'executiu estatal estudia modificar l'article 510 del Codi Penal per considerar un delicte l'apologia del franquisme. És la resposta que ha donat el govern espanyol a preguntes al Senat del grup valencià Compromís. En canvi, no es respon el que preguntava en concret la formació, sobre el fet que no s'hagin presentat els comptes de la fundació pro Franco del 2008 al 2010, ni del 2002 ni del 2003.

Sobre la qüestió concreta dels comptes, el govern del PSOE indica que el Ministeri de Cultura i Esports, competent en matèria de Protectorat de Fundacions, "no pot donar informació que afecti la privacitat d'una determinada fundació".

Compromís ha criticat aquesta resposta pel fet que, segons afirma, el govern de Mariano Rajoy sí havia donat informació al respecte en preguntes anteriors.

Cal especificar que Compromís no ha preguntat només pels comptes de la Fundación Francisco Franco, sinó també pels de la Fundación las Hijas de Millán Astray i Capitán Cortés, la Fundación José Antonio Primo de Rivera, la Fundación Yagüe, la Fundación Pro-Infancia Queipo de Pla, la Fundación Blas Piñar, la Fundación Ramiro Ledesma Ramos i la Fundación Serrano Suñer.

La resposta, segons indica Compromís, ha estat en tots els casos la mateixa. Així doncs, el govern de Sánchez estudia la il·legalització de totes les fundacions que facin apologia de les dictadures i del feixisme.