La fiscal que acusa Patrick Nogueira pel quàdruple assassinat de Pioz ha qualificat aquest dimecres al suposat assassí de "calculador" i ha deixat clar que va actuar fredament i amb predeterminació. "Arravatament, cap".

Així ho ha manifestat en el judici la fiscal en cap de l'Audiència de Guadalajara, Rocío Rojo, en dirigir als nou membres del jurat popular que aquest dimecres s'ha conformat per jutjar el suposat autor de la mort en un habitatge de la localitat de Pioz dels seus oncles i dels seus cosins d'1 i 4 anys.

En presència de Nogueira, que assisteix està a la sala emmanillat, la fiscal ha relatat al jurat els fets dels quals s'acusa el jove de 21 anys, de nacionalitat brasilera, que l'agost de 2016 va posar fi a la vida dels seus quatre parents.

Enfront de la postura de la defensa, que al·lega arravatament i problemes psicològics, la representant del ministeri fiscal ha insistit que Nogueira es va preparar per cometre els crims. "No és una idea que sorgeixi de sobte", ha emfatitzat.

De fet, la fiscal ha asseverat que feia dies que preparava els crims, "planificant-los fredament", i no només per cometre els assassinats, sinó per ocultar els cossos.

Ha intentat despistar des del principi i no ha col·laborat mai, ha afegit la fiscal en la seva intervenció, en què ha afirmat que l'acusat té una "amnèsia parcial" en no recordar precisament els moments exactes en què va atacar les seves quatre víctimes, per l'esquena i sense que poguessin defensar-se.

I ha advertit al jurat de la cruesa de les fotografies - "terrorífiques", que es veuran durant el judici i que corresponen a les que va enviar a un amic al Brasil per WhatsApp mentre cometia els crims.

Però més crus són, segons el parer de la fiscal, els missatges escrits que acompanyaven aquestes imatges, com el que textualment deia: "quin riure, els nens no corren abans de matar-los".

Després de reiterar que no va actuar per un arravatament, la fiscal ha resumit així l'acció de Nogueira: "freda, calculada i premeditada".

Bàrbara Royo, l'advocada que exerceix la defensa de Patrick Nogueira, ha al·legat en presentar les seves conclusions sobre el cas -durant la primera sessió del judici que se celebra a l'Audiència provincial-- que el seu defensat pateix un "dany cerebral documentat" i no bogeria o psicosi, alhora que ha carregat contra la postura de les tres acusacions particulars i del ministeri fiscal per "divagar" sobre aquesta qüestió, per "fer la pilota" al jurat popular i per comptar "premisses falses".

Així s'ha expressat Royo en la primera jornada del judici que servirà per dictaminar la responsabilitat de Nogueira en les quatre morts amb un al·legat en què ha abundat en què l'acusat "no és com nosaltres". "Desgraciadament per a ell té un dany cerebral que predetermina la seva conducta en certa mesura".

"Un dany cerebral que les acusacions no han entès. Em sorprèn moltíssim sentir-los divagar sobre el dany cerebral i mentint", ha dit a les acusacions, que anteriorment donaven per provada la intencionalitat i la traïdoria dels actes de Nogueira.