El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va assegurar que l'assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi al consolat del seu país a Istanbul va ser «planejat i premeditat», alhora que va reclamar al rei Salman que permeti que els 18 detinguts fins ara pels fets siguin jutjats a Turquia. En la seva esperada declaració sobre els fets al Parlament turc, Erdogan va explicar que les proves recollides fins ara per la Policia i els serveis d'Intel·ligència turcs apunten que Khashoggi va ser objecte d'«un assassinat brutal» a l'interior del consolat. «Encobrir un acte tan brutal lesionaria la consciència de tota la humanitat», va defensar.

«L'incident no va ser quelcom momentani», sinó «el resultat d'una operació planejada», va defensar, destacant que quinze saudites experts en Intel·ligència, seguretat i forenses van arribar de forma precipitada a Istanbul en les hores prèvies a que Khashoggi arribés al consolat.

Per altra banda, els investigadors van localitzar restes que pertanyerien al periodista saudita, en concret parts del seu cos que haurien estat ocultades pels funcionaris saudites que hi van participar. Pel que sembla, el rostre de Khashoggi va quedar «desfigurat» i s'han trobat restes al jardí de l'habitatge del cònsol saudita a Istanbul, un dels escenaris investigats en les últimes setmanes.

Paral·lelament, els investigadors turcs han trobat dos maletins que presumptament van pertànyer al periodista assassinat al vehicle del consolat localitzat dilluns en un aparcament del barri de Sultangazi, a Istanbul. Les maletes contenien almenys documents i un ordinador, sense que hi hagi de moment una versió de les autoritats.

Un testimoni va assenyalar que un equip saudita va acompanyar els investigadors turcs mentre van realitzar l'escorcoll del vehicle, quelcom que no es va poder fer dilluns pel fet que el consolat no va donar permís.

El rei Salman d'Aràbia Saudita i el príncep hereu, Mohammad bin Salman, es van reunir amb familiars del difunt periodista Jamal Khashoggi.