n El president dels Estats Units, Donald Trump, està considerant un pla per prohibir l'entrada de migrants a la frontera dels Estats Units amb Mèxic i negar-los l'asil, segons el diari The Washington Post. Amb una caravana de migrants centre-americans recorrent Mèxic cap als Estats Units, la Casa Blanca està considerant tancar la frontera i negar-los l'oportunitat de buscar asil al país.

El passat 13 d'octubre unes 1.300 persones van sortir de la ciutat hondurenya de San Pedro Sula rumb als Estats Units. Van aconseguir superar Guatemala, encara que no sense dificultats, atès que diversos migrants, inclòs un dels seus líders, van ser detinguts, i divendres passat van arribar a la frontera amb Mèxic sumant ja més de 7.000 persones.

Segons el Govern mexicà i Acnur, més de 7.000 persones van creuar de forma ordenada, mentre que entre 2.000 i 3.000 es van llançar a les aigües del riu Suchiate, frontera natural. Després d'uns dies d'aturada, els migrants han reprès el seu camí i ara es dirigeixen des d'Huixtla cap a Escuintla.