Almenys 12 persones han mort a Itàlia després de tres dies consecutius de violentes tempestes al país que han deixat diverses regions en alerta màxima, segons l'últim balanç oficial. Els murs de l'escullera de l'elegant localitat costanera de Rapallo, al nord-est d'Itàlia, van quedar destruïts durant la nit pels forts vents, provocant una allau d'aigua que va bolcar iots i va causar greus danys a l'àrea del port.

«L'excepcional onada de mal temps ens deixa un cost dramàtic: dotze morts, quatre ferits greus i una persona desapareguda», va assegurar el ministre d'Interior, Matteo Salvini. L'agència de protecció civil d'Itàlia va declarar el nivell d'alerta màxima a diverses regions, principalment al nord, on s'espera que les tempestes continuïn.

Les autoritats de Venècia van prohibir l'accés a la cèntrica plaça de Sant Marc pel seu elevat nivell d'inundació. A Venècia les intenses pluges registrades van provocar que l'aigua arribés a un nivell històric: 156 centímetres.

Les fortes pluges registrades a les darreres hores juntament amb l'intens vent, amb ràfegues superiors a 100 quilòmetres per hora, van provocar la caiguda de centenars d'arbres, inundacions i el desbordament de diversos rius. A Roma i Nàpols, diverses persones van morir en caure un arbre sobre el seu vehicle, mentre que a Savona, al nord-oest del país, una altra persona va perdre la vida després de rebre l'impacte d'una cornisa d'un edifici. Dues persones van morir al nord-oest com a conseqüència del desbordament d'un riu i a Calàbria, al sud del país, una persona va morir després de caure al mar. Una altra persona continua desapareguda a Trentino.

Les escoles van romandre tancades per segon dia consecutiu a diverses regions italianes. Les autoritats italianes van decretar el nivell taronja per intenses pluges a diverses regions centrals i al sud de la península.

Mentrestant, fortes nevades al centre-sud de França, de fins a 40 centímetres en algunes ciutats i pobles van causar el caos a algunes carreteres i van deixar sense electricitat a gairebé 200.000 llars.