L'autoritat garant de la competència del mercat a Itàlia va assegurar que no permetrà a les aerolínies de baix cost Ryanair i Wizz Air cobrar als seus clients un suplement per l'equipatge de mà en cabina a partir de l'1 de novembre. L'autoritat va publicar un comunicat en què va explicar que ha ordenat «provisionalment la suspensió de la nova política d'equipatges per part de les aerolínies de baix cost Ryanair i Wizz Air, que entraran en vigor l'1 de novembre de 2018».

La nota va destacar que, d'acord amb la nova política d'ambdues companyies, a partir de l'1 de novembre els passatgers només podran portar de franc amb ells una petita bossa que pugui ser col·locada a l'espai situat a sota dels seients. Si volen portar equipatge de mà a cabina, hauran de pagar un càrrec addicional.

L'autoritat italiana considera que aquest sobrecost hauria d'estar inclòs a la tarifa estàndard perquè aplicar-lo després és «una representació falsa del preu real del bitllet» i «no permet la comparació real amb les tarifes de les altres companyies», de manera que s'està «enganyant el consumidor».

Després d'aquesta decisió, a Itàlia «Ryanair i Wizz Air hauran de suspendre temporalment totes les accions dirigides a demanar un suplement a la tarifa estàndard» per al transport de maletes petites i han de proporcionar als clients de forma gratuïta un espai per a elles a la cabina o el celler. Les aerolínies tenen cinc dies per notificar les mesures adoptades.