El pare de l'expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy, Mariano Rajoy Sobredo, va morir ahir als 97 anys d'edat, segons han informat fonts de Moncloa a Europa Press.

Mariano Rajoy Sobredo va néixer a Santiago de Compostel·la el 28 d'agost de 1921 i va dedicar la seva vida professional a la judicatura. Entre 1969 i 1986 va ser el president de l'Audiència Provincial de Pontevedra. Des que es va llicenciar en Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la el 1943 i va aprovar les oposicions d'accés a la judicatura, va estar destinat a diferents jutjats de Primera Instància i Instrucció de Galícia.

El 1958 va ascendir a la categoria de magistrat i dos anys després es va traslladar a Lleó, on va desenvolupar la seva carrera professional durant deu anys. A la fi de 1969 va ser nomenat president de l'Audiència Provincial de Pontevedra, on va romandre fins a la seva jubilació el 1989, encara que va ser substituït en el càrrec de màxima responsabilitat tres anys abans.

El president del Govern, Pedro Sánchez, i els màxims dirigents espanyols van enviar ahir missatges de suport a l'excap de l'executiu central.