L'exsecretària general del Partit Popular Maria Dolores de Cospedal ha renunciat aquest dilluns al seu lloc en el Comitè Executiu Nacional de la seva formació "davant els múltiples atacs" que ha rebut aquests dies per les converses mantingudes amb l'excomissari José Manuel Villarejo, i per "evitar que aquests atacs es facin extensius" al seu partit.

En un comunicat, l'exnúmero 2 del PP (ho ha estat fins l'entrada de Pablo Casado) reitera que mai ha negat que coneixia el comissari i que va mantenir-hi "algunes reunions". "Sempre ho vaig fer pensant i segueixo pensant que era la meva obligació com a secretària general per tenir tota la informació possible sobre els fets que poguessin perjudicar la meva formació i en aquest sentit vaig actuar", recull el comunicat.

Cintes manipulades i editades

Defensa també la seva "lluita contra la corrupció que pogués afectar el PP" i ha dit que sempre ha estat "la seva prioritat" com a secretària general del partit. També afirma que s'estan "manipulant" les cintes de les gravacions que ha publicat 'Moncloa.com' i que es busca oferir una "imatge distorsionada de la realitat":

Cospedal sosté que les gravacions s'han editat i que només busquen "danyar" la seva imatge personal. "Una cosa que no vull que s'estengui al meu partit", remarca.

Per tot plegat, ha comunicat aquest matí al president del PP que deixa els càrrecs orgànics de responsabilitat a la direcció del partit. Tanmateix, Cospedal és diputada al Congrés i al comunicat no esmenta aquest fet.