El president de Ciutadans, Albert Rivera, va exigir al president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que destitueixi el portaveu socialista al Senat, Ander Gil, per «atacar els demòcrates» que diumenge van participar en un acte de la plataforma España Ciutadana a Alsasua (Navarra). Rivera va qualificar de «desafortunades i inacceptables» les paraules de Gil sobre els que van participar en aquest acte, organitzat per la plataforma de Cs i al qual es van adherir el filòsof Fernando Savater, la víctima d'ETA Beatriz Sánchez Seco i representants del PP, Vox, l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Societat Civil Catalana i associacions policials i de guàrdies civils.

El portaveu del PSOE al Senat va afirmar diumenge que «les tres dretes» van anar a Alsasua a «agitar l'odi» i a «fer créixer el conflicte», i va assenyalar que «mai van haver de mirar al matí sota el seu cotxe» ni «acomiadar un company en un funeral».

Segons Rivera, el que van fer Gil i altres dirigents i ministres socialistes en referir-se a l'esdeveniment de Navarra, com la titular de Defensa, Margarita Robles, o el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, és «atacar els demòcrates i no dir ni una paraula dels violents» que van intentar boicotejar-los amb «amenaces i insults» i «llançant pedres».

El líder de la formació taronja va destacar que els «valents» que es van reunir a la plaça dels Furs d'Alsasua ho van fer per «reivindicar la llibertat i la igualtat entre espanyols».