Una persona va morir i dues es troben hospitalitzades a Melbourne després que un home les ataqués amb un ganivet al centre de la ciutat. Pel que sembla va estavellar el seu vehicle en un cèntric carrer i quan el cotxe es va calar foc va començar a apunyalar a la gent que s'anava trobant fins que es va encarar amb la policia, que li va disparar per reduir-lo. L'atac va ser reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic (EI) i l'autor va ser un somali fitxat per les agències d'Intel·ligència i antiterrorisme, que va morir poc després a l'hospital.

Encara que en un primer moment la policia va considerar que era un cas aïllat i va descartar vincular-ho amb el terrorisme, amb el pas de les hores van anunciar que ho investigaven com un atemptat terrorista. Graham Ashton, cap de la Policia Estatal de Victoria, va assegurar que l'atacant era «un vell conegut» i que era un «incident terrorista».

Efectivament, hores després de l'atac, l'EI va assumir l'autoria a través de la seva agència de notícies, Amaq. «L'autor de l'operació (...) és un dels combatents de l'Estat Islàmic», va dir «una font de seguretat» a Amaq, segons un escarit comunicat de l'agència difós en Telegram i l'autenticitat de la qual no havia estat verificada al tancament d'aquesta edició. Es tracta d'«una resposta per atacar als ciutadans de la coalició», es va afegir en la nota en al·lusió a l'aliança internacional que lluita contra els gihadistes a Síria i l'Iraq, liderada pels EUA.

Atemptat a Somàlia

L'esclat de tres cotxes bomba enfront d'un luxós hotel a Mogadiscio va deixar ahir almenys 22 morts i 45 ferits en un nou atac del grup gihadista Al Shabab. Els cotxes bomba van esclatar en hora punta en un dels carrers més concorreguts, a pocs metres d'un punt de control de l'aeroport internacional i on es troben diversos hotels i restaurants. El grup gihadista Al Shabab va reivindicar l'autoria i diversos terroristes van ser abatuts quan van intentar entrar a l'hotel Sahafi. Aquest nou atac es produeix un any després del doble atemptat amb camions bomba que va matar 500 perso